با توجه به نوسانات بازار جهت استعلام قیمت تماس بگیرید

حساب کاربری

88490003021

با ما در تماس باشـید

تفاوت انواع دوربین مداربسته و کاربرد آنها

تفاوت انواع دوربین مداربسته
زمان مطالعه : 7 دقیقهتاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۲

سیستم امنیتی دوربین مدار بسته برای هر نوع کسب و کار یا سازمان عمومی ضروری است. بنابراین انتخاب دوربین مداربسته مناسب برای مکان و کاربرد مناسب حیاتی است. امروزه دوربین‌ های مداربسته زیادی با ویژگی‌ ها و گزینه‌ های مختلف در بازار وجود دارد که منجر به مجموعه‌ ای گیج‌ کننده از انواع، سبک‌ ها و پیکربندی‌ های مختلف می‌ شود. اما کدام یک برای برنامه امنیتی تجاری مورد نظر شما بهترین است؟ تفاوت انواع دوربین مداربسته در چیست؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ داده ایم.

دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه

در حالی که سازندگان ممکن است دوربین مداربسته تحت شبکه را به عنوان مؤثرترین انتخاب برای نصب دوربین های مداربسته جدید معرفی کنند، میراث عظیمی از سیستم های آنالوگ سنتی (با کیفیت استاندارد/SD) همراه با تعداد فزاینده ای از سیستم های آنالوگ با کیفیت بالا (HD) باقی مانده است.

تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه

تفاوت عمده این دو در نحوه انتقال تصاویر بین دوربین ها و سیستم ضبط است. دوربین‌ های تحت شبکه اجازه می‌دهند که تصاویر به صورت دیجیتالی (داده‌های باینری) از طریق شبکه پخش شوند و هر دوربین آدرس IP مخصوص به خود را داشته باشد تا با ضبط کننده ارتباط برقرار کند.

از سوی دیگر، یک دوربین آنالوگ SD/HD، تصاویر را به عنوان یک سیگنال ویدئویی ترکیبی از طریق کابل کواکسیال، مستقیماً به یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال (DVR) منتقل می‌ کند، جایی که سیگنال از آنالوگ به دیجیتال تبدیل و سپس فشرده‌ سازی می‌ شود.

در سیستم‌ های IP، فرآیندهای تبدیل و فشرده‌ سازی A/D در دوربین انجام می‌ شود، بنابراین پهنای باند مورد نیاز برای پخش تصاویر ویدیویی از طریق شبکه، اغلب به یک ضبط‌ کننده ویدیوی شبکه (NVR) کاهش می‌ یابد – البته راه‌ حل‌ های ذخیره‌ سازی دیگر مانند سرور/ گزینه های مبتنی بر ابر به طور فزاینده ای رایج می شوند.

همانطور که وضوح تصویر و سرعت شبکه/اینترنت بهبود یافته است، دوربین های IP روز به روز رایج تر می شوند. در حالی که انواع دوربین مداربسته آنالوگ اغلب قیمت پایین‌ تری دارند و محدودیت‌ های پهنای باند کمتری دارند، آنها قادر به ارائه تجزیه و تحلیل ویدئویی، مقیاس‌ پذیری و انعطاف‌ پذیری کابل‌ کشی/بی‌ سیم مرتبط با دوربین‌های IP نیستند.

دوربین‌ های تحت شبکه همچنین برای اپراتورهایی که به دنبال استفاده از گزینه ذخیره‌ سازی نظارت مبتنی بر ابر هستند، ایده‌ آل هستند، جایی که فیلم ویدئویی مستقیماً به سرورهای خارج از سایت پخش می‌ شود. یک راه حل مبتنی بر ابر مزایای ذخیره سازی خارج از سایت، سهولت دسترسی به اشخاص مجاز را ارائه می دهد و همچنین شامل جایگزین های VSaaS (نظارت ویدیو به عنوان یک سرویس) برای ذخیره سازی ویدیو می شود.

وضوح بالا (HD) و وضوح فوق العاده بالا (UHD)

رزولوشن با وضوح بالا (2 مگاپیکسل) امروزه حداقل انتظاری است که بسیاری از تولیدکنندگان کیفیت های فوق العاده بالایی را به عنوان استاندارد در دوربین های استاتیک با وضوح 4K (دوربین مداربسته 8 مگاپیکسل) ارائه می دهند که اکنون برای دوربین های آنالوگ HD و IP رایج است.

حتی گزینه‌ های 8K (33 مگاپیکسلی) هم اکنون شروع به ورود به بازار کرده‌ اند و گزینه‌ هایی با وضوح فوق‌ العاده بالا را در اختیار اپراتورها قرار می‌ دهند. این دوربین ها به ویژه برای محیط های امنیتی سطح بالا، مانند مراکز حمل و نقل، استادیوم ها و سایر محیط های باز در معرض خطر فعالیت های تروریستی ایده آل هستند. این گزینه‌ ها برای موقعیت‌ هایی که نیاز به ضبط ویدیو برای اهداف شواهد دارند، مناسب‌ تر هستند، به‌ ویژه در مواردی که به سطوح بالایی از زوم بدون پیکسل‌ کردن تصویر نیاز است، اگرچه چنین دستگاه‌هایی در سمت گرانتر بازار قرار دارند.

به طور کلی، دوربین‌ های با کیفیت فوق‌ العاده به پهنای باند بیشتری برای انتقال تصاویر خود به سیستم ضبط نیاز دارند و محدودیت‌ هایی که در پردازش رزولوشن‌ های بسیار زیاد وجود دارد، می‌ تواند منجر به کاهش نرخ فریم شود. (یعنی ویدیوی بلادرنگ ممکن است امکان پذیر نباشد).

دوربین های جعبه ای

شکل سنتی نوع دوربین یک دوربین جعبه ای است که یک لنز انتخابی کاربر (بسته به نیاز عملیاتی) در جلو و کابل ها به عقب به آن متصل می شود. اتفاقاً، برخی از مدل‌ های “جعبه” دارای یک لنز داخلی، شاید حتی یک لنز زوم هستند، اما معمولا رایج نیستند.

اگر انتظار می رود که دوربین و لنز در اثر کثیفی، باران، یخ زدگی، گرما یا دستکاری آسیب ببینند، یک محفظه توصیه می شود. گزینه‌های اصلی ضد گرد و غبار جعبه‌ های مستطیلی یا استوانه‌ ای ساده با پنجره‌ ای برای دید دوربین، خروجی‌ های کابل برای برق و ویدئو و یک براکت ثابت هستند. اینها احتمالاً به عنوان IP54 ذکر شده اند، به این معنی که از گرد و غبار و پاشیدن آب محافظت می شود، اما ضد باران نیست. بنابراین برای استفاده در داخل ساختمان ها مناسب است.

برای استفاده خارجی، حداقل IP65 (مقاوم در برابر گرد و غبار و محافظت در برابر جت های آب) توصیه می شود و برای جلوگیری از تابش نور از پنجره محفظه، یک سایبان اضافه کنید. در محیط‌ های گرم و سرد می‌ توان فن‌ها/دمنده‌های تهویه را برای کاهش دمای دوربین و بخاری‌ های الکتریکی با کنترل ترموستاتیک برای جلوگیری از مه‌ آلود شدن پنجره‌ ها اضافه کرد.

پیشنهاد می شود: راهنمای خرید دوربین مداربسته

تفاوت انواع دوربین مداربسته

بهترین دوربین های مداربسته

انواع دیگر دوربین اساساً مجموعه های کاملاً یکپارچه هستند. دوربین، لنز و محفظه با هم ترکیب شده اند و انعطاف پذیری عملیاتی را برای سهولت نصب دارند. این دوربین ها اغلب شامل روشنایی LED هستند.

9 نوع از محبوب ترین دوربین های مداربسته عبارتند از:

  1. دوربین های بالت
  2. دوربین های دام Dome
  3. دوربین مکعبی
  4. دوربین مینیاتوری
  5. دوربین گردان
  6. دوربین پانوراما
  7. دوربین های مداربسته C-Mount
  8. دوربین مداربسته پان شیب و زوم (PTZ).
  9. دوربین های دید در شب مادون قرمز
  10. دوربین مداربسته روز و شب

در اینجا ما برخی از محبوب‌ترین انواع دوربین‌ های مداربسته را توضیح می‌ دهیم و اینکه برای چه نوع مکان‌هایی مناسب هستند.

دوربین بالت

دوربین مداربسته بولت به دلیل شکل استوانه ای که دارند به این نام خوانده می شوند، اگرچه نسخه های مستطیلی در حال حاضر رایج هستند. این دوربین معمولاً برای گرفتن تصاویر از یک مکان ثابت، با اشاره به یک منطقه خاص طراحی شده است.

به طور کلی یک دوربین بالت برای فضاهای خارجی استفاده می شود، زیرا اغلب در بدنه ها و پوشش های سر دارای رتبه IP (محافظت از نفوذ) نصب می شود که از آسیب ناشی از کثیفی جلوگیری و از تداخل لنز محافظت می کند. آنها همچنین دارای نصب آسان بوده و اغلب به سادگی به یک پایه نصب می شوند.

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین مکعبی – Cube

دوربین‌ های مکعبی معمولاً به دوربین‌ مداربسته HD یا UHD با لنز فوکوس ثابت اشاره دارند و ممکن است چندین ویژگی اضافی مانند:

  • آشکارساز حرکت PIR
  • صدای دو طرفه
  • نورگیر IR برد کوتاه

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین های دام – Dome

دوربین‌ مداربسته دام معمولاً برای برنامه‌ های امنیتی داخلی و نظارت استفاده می‌ شوند و به اپراتور نظارتی توانایی حرکت دوربین را می دهد. دوربین‌ هایی وجود دارند که دارای قابلیت حرکت خودکار حرکت/شیب/زوم هستند که در آن دوربین بر اساس زمان‌ بندی شده حرکت می‌ کند. اینها برای پوشش یک منطقه وسیع تنها با یک دوربین یا برای جلوگیری از شرایط بد نور در ساعات خاصی از روز استفاده می شوند.

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین های مینیاتوری

نسخه‌های مینیاتوری فناوری‌های دوربین HD در کاربردهای زیر کاربرد گسترده‌ای دارند:

  • اینترکام تصویری / زنگ در
  • داش کم ها
  • دوربین‌های مخفی (ساعت، آشکارسازهای دود و غیره)
  • دستگاه های خودپرداز

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین های گردان – PTZ

دوربین های PTZ به طور گسترده در مکان های مهم تر یا در مکان هایی که نقاط کور احتمالی وجود دارد استفاده می شود. عملکرد به این معنی است که دوربین ها می توانند از یک طرف به طرف دیگر، بالا و پایین حرکت کرده و بزرگنمایی کنند تا به شناسایی دلیل فعال شدن زنگ هشدار کمک کنند.

دوربین های گردان به دلیل انعطاف پذیری خود محبوب هستند و گزینه ای سبک وزن را ارائه می دهند که می تواند محدوده وسیعی را پوشش دهد. آنها به اپراتورها این امکان را می دهند که دوربین های خود را به صورت دستی کنترل کنند، یا آنها را برنامه ریزی کنند تا مطمئن شوند که دقیق ترین دید ممکن را دریافت می کنند، بنابراین اغلب در مواردی با برنامه های نظارت منطقه ای گسترده مانند شهرها، مراکز حمل و نقل، استادیوم های ورزشی، مراکز خرده فروشی و انبارها محبوب هستند.

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین های پانوراما (180/360 درجه)

دوربین های پانوراما یک روش کارآمد برای نظارت بر مناطق بزرگ ارائه می دهند و می توانند به کاهش هر گونه نقاط کور احتمالی کمک کنند. برخی از PTZ ها به اپراتورها اجازه می دهد تا به صورت الکترونیکی روی مکان های خاص حرکت، کج و زوم کنند، در حالی که دوربین به نظارت بر کل میدان دید 180/360 درجه ادامه می دهد. به طور کلی، این دوربین ها گزینه های تعمیر و نگهداری نسبتا کمی هستند، زیرا آنها هیچ قطعه متحرکی ندارند.

دو روش مختلف برای ایجاد نمای پانوراما استفاده می شود:

  • یک سنسور تصویربرداری تک مگاپیکسلی با لنز چشم ماهی که یک تصویر پانورامای تاب دار ارائه می دهد. این دوربین ها یا دارای قابلیت حذف تاب بر روی برد هستند یا می توان آنها را با نرم افزار مدیریت ویدئویی تکمیل کرد که می تواند چنین کاری را انجام دهد.
  • دوربین‌ های چند سنسوری (۲ تا ۸ سنسور تصویربرداری) با لنزهای دارای فاصله کانونی ثابت، چندین تصویر مجزا را ارائه می‌ دهند که به‌ طور نامرئی به هم متصل شده‌ اند تا نمای پانوراما ایجاد کنند.

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته C-Mount

دوربین‌های مداربسته C-mount دارای لنزهای جداشدنی هستند تا برای کاربردهای مختلف مناسب باشند. لنزهای استاندارد دوربین مداربسته فقط می توانند فواصل بین 35 تا 40 فوت را پوشش دهند، بنابراین با دوربین های مداربسته C-mount می توان از لنزهای ویژه ای استفاده کرد که می توانند مسافت های بیشتر از 40 فوت را پوشش دهند.

دوربینهای C-Mount دارای یک پوشش ضد آب و هوا برای استفاده در خارج از منزل هستند و حتی در شرایط سرمای شدید نیز از کار نمی‌افتند.

تفاوت انواع دوربین مداربسته

دوربین مادون قرمز/دید در شب

انواع دوربین مداربسته دید در شب با استفاده از ال ای دی های مادون قرمز ضبط تصاویر را در شرایط سیاه و سفید دارند. این دوربین ها در شرایط بیرونی که نور ضعیف تا صفر است ایده آل هستند. و می توانند فیلم های با کیفیت بالا را با استفاده از LED های مادون قرمز برای اطمینان از واضح بودن ضبط حتی در تاریکی کامل ضبط کنند.

دوربین مداربسته روز/شب

دوربین های مداربسته روز/شب دارای ویژگی های مشخصی هستند که هم در محیط های معمولی و هم در محیط های کم نور کار می کنند. این دوربین ها نورپردازی مادون قرمز ندارند زیرا می توانند تصاویر ویدیویی واضحی را در شرایط نوری مختلف و در تاریکی ثبت کنند.

این دوربین برای برنامه های نظارت در فضای باز ایده آل است، جایی که دوربین های مداربسته مادون قرمز نمی توانند عملکرد مطلوبی داشته باشند. این دوربین‌ ها عمدتاً در فضای باز مورد استفاده قرار می‌ گیرند. و می‌ توانند دامنه دینامیکی گسترده‌ ای برای عملکرد در تابش خیره کننده، نور مستقیم خورشید، بازتاب‌ها و نور پس‌ زمینه قوی 24/7 داشته باشند.

در این مقاله با تفاوت انواع دوربین مداربسته و عملکرد هر یک از آنها آشنا شدیم. با دانستن این موضوع به راحتی می توانید دوربین مناسب را انتخاب کنید.

ارسال دیدگاه
تماس با کارشناس