انتخاب یک دستگاه ضبط کننده دوربین مداربسته مناسب کلید راه اندازی یک سیستم نظارتی موفق است. چه در حال ساختن یک سیستم دوربین از ابتدا باشید، چه بهروزرسانی سیستم امنیتی موجود خود را در نظر بگیرید، برای مدیریت فیلم به یک ضبط کننده نیاز دارید. سیستم های دوربین های امنیتی بسته به نوع دوربین، کابل ها و ضبط کننده هایی که انتخاب می کنید متفاوت است. ضبط کننده DVR و NVR. در این مقاله تفاوت بین NVR و DVR آشنا خواهید شد و اینکه کدام یک از این سیستم ها برای نیازهای برنامه ریزی امنیتی فیزیکی شما مناسب است.
تغییرات بسیار زیادی وجود دارد، اما به طور کلی دو سیستم وجود دارد: سیستم هایی که دوربین های آنالوگ و ضبط کننده های ویدئوی دیجیتال (DVR) دارند، یا دوربین های تحت شبکه مانند دوربین های گنبدی یا بولت، و ضبط کننده های ویدئوی شبکه (NVR). هم ضبط کننده های DVR و هم NVR شما را قادر می سازند فیلم های دیجیتال را مشاهده و ذخیره کنید. تفاوت های اصلی عبارتند از: انتخاب دوربین، کابل کشی و نصب، نحوه پردازش ویدئو و هزینه های جاری.
DVR (ضبط فیلم دیجیتال) چیست؟
یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال یا DVR معمولاً با دوربین های امنیتی آنالوگ استفاده می شود. سیگنال ویدئویی آنالوگ قبل از ذخیره شدن باید به صورت دیجیتالی رمزگذاری شود، بنابراین یک ضبط کننده دوربین DVR سیگنال را رمزگذاری می کند، آن را ذخیره و برای مشاهده از راه دور در صورت تقاضا رمزگشایی می کند.
اجزای سیستم DVR: دوربین های امنیتی آنالوگ و کابل های کواکسیال
ضبط کننده های ویدئویی دیجیتال سیگنال های ویدئویی آنالوگ را به فرمت دیجیتال تبدیل می کنند. سیستم های دوربین مدار بسته DVR معمولاً دوربین های آنالوگ هستند که از طریق کابل های کواکسیال به ضبط کننده دوربین امنیتی متصل می شوند. همراه با دوربین آنالوگ، ضبط کننده DVR و کابل کواکسیال، سخت افزار پیشرفته تری برای رمزگذاری سیگنال مورد نیاز است. این عمل توسط یک قطعه از تجهیزات شناخته شده به عنوان مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) که به عنوان رمزگذار AD نیز شناخته می شود، تبدیل می شود.
انواع کابل ویدئو برای دستگاه های ضبط DVR
دو نوع کابل کواکسیال وجود دارد که می توانید برای اتصال دوربین آنالوگ با فناوری ضبط DVR از آنها استفاده کنید. اولین کابل های کواکسیال استاندارد هستند که فقط سیگنال آنالوگ را به عنوان فرکانس ارسال می کنند. با این حال، دوربین های امنیتی DVR برای کار کردن به منبع تغذیه نیز نیاز دارند. می توان کابل های برق را به دوربین های آنالوگ از یک پریز برق مجاور اجرا کرد، اما نوع دوم کابلی وجود دارد که گزینه ساده تری را ارائه می دهد.
یک کابل سیامی یک کابل کواکسیال و یک کابل برق را در یک محفظه ترکیب می کند و از دردسر و آشفتگی کابل های متعدد می کاهد. این نوع کابل کواکسیال برق یک دوربین آنالوگ را تامین می کند، در حالی که سیگنال را به ضبط کننده دوربین DVR نیز می رساند.
کابل های کواکسیال می توانند به طول حداکثر 90 متر برسند. طولانی تر از این، سیگنال شروع به کاهش می کند و کیفیت ویدیو را به خطر می اندازد. این عامل مهمی است که باید هنگام در نظر گرفتن اندازه و چیدمان سیستم DVR خود در نظر داشته باشید.
هر دو نوع کابل کواکسیال میتوانند حجیم باشند، بنابراین در نظر بگیرید که کجا می خواهید دوربین های امنیتی آنالوگ خود را تنظیم کنید. اگر شامل اجرای کابل ها در گوشه ها یا فضاهای بسیار تنگ باشد، دوربین های IP و کابل های اترنت انعطاف پذیرتر ممکن است انتخاب بهتری باشند.
DVR چگونه کار می کند؟
سیستم های DVR برای انتقال داده های خام یا سیگنال های ویدئویی پردازش نشده به کابل کواکسیال متکی هستند. این سیگنال دیجیتال نیست و تنها زمانی که در ضبط کننده ویدیوی دیجیتال کدگذاری می شود چنین می شود. پس از کدگذاری، می توان آن را ذخیره یا مشاهده کرد.
یک منبع برق در نزدیکی نیز برای تغذیه سیستم دوربین مورد نیاز است. برق را می توان با یک کابل جداگانه یا یک کابل سیامی که می تواند به طور همزمان برق را تامین کند و ویدئو را انتقال دهد، منتقل شود.
انتقال صدا از طریق سیستم های امنیتی DVR امکان پذیر نیست مگر اینکه دستگاه ضبط کننده دارای پورت های ورودی صدا باشد و سیستم دوربین قادر به ضبط صدا باشد. این ها را می توان به سیستم شما اضافه کرد، اما تعداد جریان های صوتی که می توانید ضبط کنید به تعداد پورت های ورودی صوتی موجود در ضبط کننده دوربین DVR محدود است.
نوعی کابل وجود دارد که به کابل صوتی بیش از حد کواکسیال معروف است که نصب را ساده می کند و نیاز به چندین پورت، کابل و کانکتورهای اضافی را از بین می برد. استفاده از این کابل ها می تواند تعداد جریان های صوتی ارسال شده به ضبط کننده ویدئوی دیجیتال شما را افزایش دهد، بدون اینکه تعداد پورت های صوتی محدود شود.
مزایای سیستم امنیتی DVR
یک سیستم DVR از دوربین های امنیتی آنالوگ استفاده می کند. اینها جدیدترین سیستم های دوربین مداربسته موجود نیستند، بنابراین خرید آنها ارزانتر است – در صورتی که بودجه ای ندارید، نکته مهمی است. سرمایه گذاری روی یک ضبط کننده DVR برای دوربین ها گزینه مقرون به صرفه تری است.
اگر قصد ندارید در آینده نزدیک سیستم امنیتی خود را به طور کامل ارتقا دهید، سیستم های DVR مفید هستند. می توانید با تغییر ویژگی هایی مانند کابل ها، اتصالات، رمزگذارها و حتی نرم افزاری که برای نظارت بر دادههای ویدیویی استفاده می کنید، بهبودهای مقرون به صرفه ای را در سیستم موجود خود ایجاد کنید.
به طور مشابه، اگر می خواهید انواع و برندهای مختلف دوربین مداربسته را با هم ترکیب کنید، سیستم های DVR متنوعتر هستند.
از آنجایی که انتقال ویدئو به صورت آنالوگ است، تهدید امنیت سایبری به مراتب کمتر از دوربین های IP و ضبط کننده های ویدئویی شبکه است که از اتصال اینترنت برای انتقال ویدئو استفاده می کنند.
معایب سیستم امنیتی DVR:
نصب کابل های کواکسیال ضخیم در همه مکان ها دشوار است – به خصوص اگر فضاهای تنگ یا گوشه های تیز داشته باشید.
با سیستم های امنیتی DVR، شما مجبورید سیستم دوربین امنیتی خود را بر اساس محدودیت های خاصی طراحی کنید: پریزهای برق نزدیک برای تغذیه دوربین های خود و حداکثر طول کابل 90 متر برای حفظ کیفیت ویدیو.
دوربین های آنالوگ بهتر از گذشته هستند، اما وضوح تصویر مانند وضوح TVL به اندازه دوربین های IP بالا نیست. به طور مشابه، اگر می خواهید صدا را از چندین دوربین پخش کنید، ممکن است سیستم های امنیتی DVR را محدود کنید.
اگر کیفیت ویدیوی HD الزامی نیست، یا بودجه کمی دارید، سیستم DVR می تواند برای کسب و کار شما مناسب باشد. اگرچه بهروزترین گزینه موجود در بازار نیستند، اما ارزش و انعطافپذیری خوبی را برای کسب و کارهایی با سیستم های قدیمی تر که هنوز آماده سرمایه گذاری در سیستم NVR کاملاً ارتقا یافته نیستند، ارائه می کنند.
با این حال، اگر به دنبال نصب یک سیستم امنیتی ویدیویی از ابتدا هستید، باید محدودیت های سیستم های امنیتی DVR را در نظر داشته باشید: نیاز به منبع تغذیه در نزدیکی، کابل های حجیم با حداکثر طول، و گزینه های کمتر برای ویدیو و صدا HD.
NVR (ضبط ویدئوی شبکه) چیست؟
NVR به چه معناست؟ این مخفف ضبط ویدئوی شبکه است. یک سیستم امنیتی NVR تمایل دارد با پروتکل اینترنت یا دوربین های IP در مقابل آنالوگ استفاده شود. این دوربین ها داده های ویدئویی دیجیتال را ضبط کرده و از طریق اتصال به اینترنت انتقال می دهند.
سیستم امنیتی NVR چیست؟ دوربین های IP، کابل های اترنت و دوربین های بی سیم
برخلاف سیستم های DVR، سیستم های NVR به طور کامل در قالب دیجیتال کار می کنند. اجزای سیستم NVR بسته به اتصال اینترنت مورد استفاده برای انتقال داده ها متفاوت است. اگر اتصال بین دوربین IP و ضبط کننده ویدیوی شبکه سیمی باشد، به دوربین های اترنت (POE) و کابل های اترنت نیاز دارید. اگر اتصال بیسیم باشد، دوربین تحت شبکه بی سیم مانند دوربین های IP پانوراما 360 درجه، تمام آنچه برای ارسال ویدیو به ضبط کننده NVR نیاز است، هستند.
کابل های اترنت برای DVR و NVR نسبت به کابل های کواکسیال مورد استفاده در سیستم های DVR مزایایی دارند. آنها نازک تر هستند و نصب آنها را آسان تر می کند و در فضاهای نامناسب یا گوشه های تنگ قرار می گیرند. برخلاف کابلهای کواکسیال، دادههای ویدئویی که از طریق کابلهای اترنت منتقل میشوند دیجیتالی هستند، بنابراین میتوانند بسیار دورتر را بدون تخریب حرکت کنند.
یک کابل اترنت می تواند به طور همزمان برق و سیگنال ارسال کند، بنابراین به جای دو کابل، فقط به یک کابل نیاز دارید. این باعث می شود یک سیستم دوربین کارآمدتر که چیدمان آن توسط نزدیکترین منبع تغذیه تعیین نمی شود.
سیستم های NVR چگونه کار می کنند؟
در یک سیستم NVR، دوربین هایی مانند دوربین های IP ثابت یا دوربین های IP بولت می توانند داده های ویدیویی را در خود دستگاه ضبط و پردازش کنند. این یک دوربین فیلمبرداری دیجیتال است که می تواند صدا را نیز کنترل کند. این داده های ویدیویی و صوتی رمزگذاری شده از طریق WiFi یا کابل اترنت به ضبط کننده NVR ارسال می شود، جایی که برای رمزگشایی و مشاهده از راه دور ذخیره می شود.
اترنت منبع تغذیه دوربین IP را فراهم می کند و همچنین داده های صوتی و تصویری را به صورت یکجا انتقال می دهد. از آنجایی که دوربین های IP داده های ویدیویی را از طریق اتصال اینترنت انتقال می دهند، سیگنال در فواصل طولانی کاهش نمی یابد، به این معنی که حداکثر طول کابل وجود ندارد، همانطور که در مورد کابل های کواکسیال در سیستم های DVR وجود دارد. کابل های کواکسیال روی اترنت نیز انعطاف پذیرتر هستند و نصب آنها را در فضاهای نامناسب آسانتر می کنند.
با دوربین های امنیتی بی سیم، نیازی به کابل اترنت برای تغذیه دوربین یا انتقال داده نیست. درعوض، دوربین ها توسط یک بسته باتری تغذیه می شوند و انتقال تصویر و صدا به ضبط کننده ویدئوی شبکه از طریق WiFi انجام می شود. این کار نصب را بسیار ساده می کند، اما اگر اتصال WiFi پایدار نباشد، خطر از دست دادن داده های ویدیویی وجود دارد.
مزایای سیستم امنیتی NVR:
دوربین های IP و کابل های اترنت محدودیت های مشابه دوربین های آنالوگ و کابل های کواکسیال را ندارند. دوربین های IP – بهویژه دوربین های بیسیم – را می توان در فضای بسیار بزرگتری بدون افت کیفیت ویدیو نصب کرد. کابل های اترنت ویدئو را از طریق اتصال به اینترنت منتقل می کنند، بنابراین سیگنال در فواصل طولانی کاهش نمی یابد.
کابل اترنت نازکتر از کابل کواکسیال است و برای مکان هایی که نصب آن سخت است و کابل های حجیم در آن جا نمی شوند، ایدهآل است.
دوربین های IP از فناوری مدرن تری برای تهیه فیلم دیجیتال استفاده می کنند. اگر فیلم و صدا HD یا حتی ویدیو با کیفیت بهتر می خواهید، سیستم دوربین IP بهترین انتخاب برای شما است.
دوربین های IP همچنین دارای ویژگیهای اضافی داخلی هستند که دوربینهای آنالوگ قادر به انجام آنها نیستند، مانند دوربینهای زوم پان شیب از راه دور (PTZ)، تشخیص حرکت هوشمند، تجزیه و تحلیل ویدیویی، تشخیص پلاک خودرو و موارد دیگر.
معایب سیستم امنیتی NVR:
سیستم های دوربین IP گرانتر از همتایان آنالوگ خود هستند – عمدتاً به این دلیل که فناوری بهتر و جدیدتر است. هزینه اولیه سخت افزار سیستم NVR به علاوه نصب، بیشتر از یک سیستم DVR خواهد بود.
قبل از سرمایه گذاری بررسی کنید که سازنده و مدل با ضبط کننده ویدیوی شبکه ای که قصد خرید آن را دارید، سازگار است. مسائل مربوط به سازگاری همچنین سختافزار، سیستم عامل، کابل کشی دوربین مدار بسته، دوربین ها و ضبط کننده ها را سخت تر می کند. توجه داشته باشید که هر ارتقایی که قصد دارید در یک سیستم امنیتی NVR انجام دهید ممکن است برای یک کابل اتصال و پخش خاص سازگار نباشد و ممکن است نیاز به آزمایش گسترده داشته باشد.
اتصال به اینترنت انتقال را سریعتر و قابل اطمینان تر می کند، قبل از نصب باید اتصال و پهنای باند خود را بررسی کنید. اتصالات وای فای به دوربین های بی سیم به ویژه در معرض اختلال هستند که می تواند منجر به از دست رفتن فیلم شود.
اتصال به اینترنت همچنین شبکه شما را در معرض خطرات امنیت سایبری قرار می دهد، بنابراین علاوه بر بررسی قابل اعتماد بودن سیستم دوربین، باید امنیت شبکه خود را نیز بررسی کنید. اکثر دوربین های IP و ضبط کننده های NVR دارای سیستم افزار و نرم افزار مخصوص به خود هستند که باید به طور منظم به روزرسانی شوند، و همچنین یک لاگین استاندارد که باید فوراً تغییر کند.
تفاوت dvr و nvr چیست؟
به طور کلی، دوربین های IP مانند دوربین های IP Pelco برای سیستم های NVR دوربین مداربسته بهترین هستند. و دوربین های آنالوگ برای سیستمهای CCTV DVR مناسب هستند.
دوربینهای NVR باید قابلیت فیلم برداری دیجیتال را در داخل دستگاه داشته باشند، زیرا ضبط کننده های NVR فقط ویدیو را ضبط و ذخیره می کنند – آنها آن را پردازش نمی کنند. اگر می خواهید یک سیستم دوربین NVR با دوربین های آنالوگ راه اندازی کنید، به یک مبدل آنالوگ به IP نیاز دارید که سیگنال را قبل از رسیدن به ضبط کننده دیجیتالی می کند.
در صورتی که DVR را برای دوربین های امنیتی انتخاب می کنید، می توانید از دوربین های آنالوگ یا IP استفاده کنید. اگر هم چندین نوع دوربین را در یک سیستم ادغام کنید، استفاده از یک ضبط کننده ویدئوی دیجیتال برای فیلمبرداری دوربین امنیتی، گزینه های بیشتری را فراهم می کند. این به ویژه در صورتی مفید است که بودجه لازم برای سرمایه گذاری در ارتقای سیستم کامل را ندارید، اما همچنان می خواهید مزایای دوربین های IP جدیدتر را داشته باشید.
هنگام استفاده از ضبط کننده DVR ممکن است به مبدل های مختلفی نیاز داشته باشند. کابل های کواکسیال دارای کانکتورهای BNC در هر انتها هستند که مستقیماً به DVR و دوربین آنالوگ وصل می شوند. اگر ضبط کننده DVR شما پورت های LAN/Ethernet کافی را نداشته باشد، دوربین های IP به مبدل LAN/Ethernet به BNC نیاز دارند.
با کانکتورها و مبدل های مناسب، از نظر فنی هیچ تفاوتی بین دوربین های DVR و NVR وجود ندارد.
آیا به ضبط کننده DVR یا NVR نیاز دارم؟
NVR یا DVR: کدام یک برای دوربین های امنیتی لازم است؟ پاسخ به این سوال تا حدی به دوربین هایی که استفاده می کنید و تعداد آنها را که می خواهید نظارت کنید بستگی دارد.
دوربین های IP بیسیم با اتصال شبکه WiFi و کارت SD لزوماً نیازی به ضبط دوربین امنیتی ندارند. اگر بین یک تا سه دوربین دارید که چندین بار روی دستگاهی مانند تلفن یا تبلت خود بررسی می کنید. ممکن است برنامه مشاهده از راه دور سازنده برای نیازهای شما کافی است. این عملی ترین گزینه برای اکثر مشاغل نیست و بیشتر برای صاحبان خانه اعمال می شود.
اگر تعداد دوربینهای بیشتری دارید که 24⁄7 آنها را نظارت میکنید، مؤثرترین راه برای انجام این کار استفاده از یک ضبط کننده دوربین امنیتی مناسب با نوع دوربین شماست. و مطمئن شوید که تمام داده های ویدیویی پخش و ذخیره می شوند. به طور کلی، هرچه تعداد دوربین های بیشتری داشته باشید، برای مدیریت آنها به زیرساخت امنیتی ویدیویی مناسب بیشتری نیاز خواهید داشت.
تفاوت بین NVR و DVR – کدام برای کسب و کار من بهترین است؟
یک سیستم DVR ممکن است در واقع ارجح باشد، حتی اگر کمتر پیشرفته باشد. راه اندازی فرآیندهای جدید، حتی با کارکنان جدید، ممکن است ابتدا به یک سیستم ساده تر و ارزانتر نیاز داشته باشد.
اگر بودجه و تخصص لازم برای سرمایه گذاری بر روی جدیدترین دوربین های دیجیتال ضبط ویدئو و فناوری ضبط را دارید. یک سیستم امنیتی NVR پیشرفته ممکن است برای شما مناسب باشد.
مانند هر سرمایه گذاری بزرگ، قبل از تصمیم گیری دانستن تفاوت بین NVR و DVR، مزایا و معایب و خطرات آن را بسنجید.